ÜDVÖZLÖM LÁTOGATÓIMAT.......... Új KIÁLLÍTÁSOK AZ AKTUALITÁSOK MENŰPONTBAN !!!

                                                        portrenagy.jpg

 

 

 

 

 

SZIASZTOK MEGJELENT KERESKEDELEMBEN IS MEGVÁSÁROLHATÓ 80 OLDALAS SZÍNES KÖNYVEM 

Zsidákovics : Szinekkel írva

ISBN 978-615-5992-12-4

3480.-Ft most kedvezményes áron kapható a könyvesboltokban

 

A LEGUJABB ALKOTÁSAIM A FACEBOOKON TALÁLHATÓAK www.facebook.com/zsidakovics

 

                                                                 Zsidákovics Mihály

                                                                    Néhány szó magamról

 

1948-ban születtem Magyarországon, Budapesten. Korán, gyermekként találkoztam a „képzőművészettel” a képregények kapcsán. 8-10 évesen egy ismerősömnek köszönhetően, az akkoriban nehezen megszerezhető Vaillant francia képregény újságból rajzolgattam. Eltökélt szándékom volt, hogy híres képregény rajzoló leszek. A „képzőművészethez” való vonzódásomat aztán Rédey Endre ismert szobrászművész és rajztanár próbálta terelgetni a valódi képzőművészet felé. Rédey Endre volt 1953 ban a Budapesti Pedagógusok Képzőművész Studiójának egyi alapító tagja, a Vörösberényi Festőtábor egyik megalapítója. Akkoriban rengeteget rajzoltam, főleg kiülős tájképeket szénnel, és jó barátságba kerültem a kisplasztikával, szobrászattal. Kisplasztikával díjat nyertem egy centenáriumi kiállításon. Próbálkoztam olajfestéssel is. Húsz éves koromban dekoratőrként, szervezőként részvettem különböző kiállítások kivitelezésében az ország több városában.

Aztán más pályára kerültem, de a képzőművészet szeretete megmaradt. Hosszú évek kihagyása után kezdtem újra neki a festészetnek. Egyelőre, keresem azt a rövid utat, amit esetleg még végigjárhatok. Szeretek kísérletezni. Jelenleg olajfestés áll közel hozzám, saját utamat járom. Sokféle technikát kipróbálok, és még szeretnék kipróbálni. Nem szeretem korlátok közé szorítani alkotásaimat. Szívesen foglalkozom grafikával is, amelyre a „szenes” múltam erősen rányomja bélyegét.

2008 évben létrehoztam a Network Amatőr Festők közösségét, amely teljesen amatőr módon anyagi támogatások, juttatások nélkül és önerőből működik. 2009 ben megjelentünk a Facebook felületén is, "Contemporary artists, fine artists" néven. Nincs semmilyen bevételi forrásunk. Már hét ezer körüli a létszámunk ez naponta változik. Jelenleg mi vagyunk Magyarország egyik legnagyobb online közössége. Létszámunk töretlenül növekszik. Fontos feladatomnak érzem az amatőr művészet népszerűsítését. Több kiállítást szerveztem, ahol bemutatkozási lehetőséget kaptak amatőrjeink. 2010 júniusában megrendeztük Magyarország legnagyobb amatőr kiállítását, ahol 120 alkotó több mint 250 képe volt kiállítva, a Karinthy szalonban Budapesten. Szerveztem kiállítást fiatal művészeinknek a Fővárosi Művelődési Házban. Kamara kiállítást a Rózsa Művelődési Központban. Csoportos részvételt az Art Feszten valamint az Allee Centerben. Dunakanyar legszebb városában Verőcén meghívást kaptam kiállításokra, ide is meghívtam társkiállítóként művészeket. Sok meghívásom van kiállításokra. . Megkértek 2012, 2013, 2014 évben,  egy, májusi Erdélyi (Pálapátfalva) festőtábor művészeti vezetésére. Művészeti tanácsadóként részt vettem 2014 és 2015 évi országos Art Expo rendezésében. Rendszeresen tanítottam gyermekeket és felnőtteket a művészet szeretetére, Magyarországon és Erdélyben is.

Több kiállítás tervén, szervezésén és a MAG (Mini Art Galéria) művészeti központ müködtetésén dolgozom. 2009 év óta több mint 1000 kortárs művésznek biztosítottam kiállítási lehetőséget, saját szervezésben és a kiállítók részére költségmentesen Néhány kiállításom meghívója megtalálható az archívum menűben. A Budapest egyik legszebb kiállítóhelyén a Marina lakóparkban található Colibri Art-Coffee ben, 2012 év eleje óta rendszeresen szerveztem és rendeztem kiállításokat, ahová már nagyon sok művészt meghívtam.Rendeztünk közös kiállítást a Budapesti Rét Galériába, az Esztergomi Dunakorzon,

A Kartinthy szalonban 2010 és 2012 évben a "Százak Újbudán" kiállításon több mint száz festő részvételével több mint 100 képet állítottunk ki, meghívásos alapon a közösségünkből.

2013 évi országos kiállításunkon a Harmónia Galériában 100 Festő 100 Képe volt kiállítva. 2015 évben Veröcén rendeztem meg a Ecset és Napfény című kiállítást 67 festő részvételével ahol 125 képet állítottak ki. Ugyen ebben az évben a HA Art Contest keretén belül folyamatosan szervezek kiállítást kortárs művészeknek a budapesti Király Klub Galériában. 2017 évtől rendszeresen szervezek kiállításokat a Rátkai Márton Klubba Budapesten. Alkalmanként 3-6 kortárs művészt hívok kiállítani. Esetenként egyéni bemutatkozásra adok lehetőséget.... A Mini Art Galériában szintén van lehetőség kiállítások szervezésére. 2017-18 ban megrendeztem az ötödik 100Festő 100Képe kiállítást 106 képzőművész részvételével. 2019 ben már a hatodik 100 Festő 100 Képe kiállítást szerveztem és rendeztem meg 114 kortárs festő részvételével, részükre költségmentesen, 2020 ban a Pandémia megjelenésével a valós kiállítások rendezése , szervezése visszaesett, online felületen probáltuk az ebből adódó problémákat áthidali.... Folyamatosa szerveztűk a szakmailag válogatott kiemelkedő képek bemutatását kép felületen és párhuzamosan videó formátumban a youtubon.

 

Mini Art Galéria Budapest alapítója (2009-2021)

Művészeti díj festészet: Liszt Ferenc díj

Több nemzetközi pályázaton értem el helyezéseket

 Nemzetközi konferencia és kiállítás "Cseppben a tenger"

 

alkotok.hu  MAOE Képzőművész Tagozat

https://hu.wikipedia.org/wiki/Zsidákovics_Mihály

http://www.magyarvagyok.hu/kultura/hiressegek/kepzomuveszek/festomuveszek/6013-Zsidakovics-Mihaly.html

https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_festők_listája

 Müvészeti társaság: http://amatorfesto.network.hu online közösség alapítója és vezetője.

Budapest XVII Művészek közössége

Facebook: Contemporary artists,fine artists csoport alapítója

https://www.facebook.com/groups/368520405638/

Facebook: http://www.facebook.com/ZsidakovicsArt

Facebook: http://www.facebook.com/groups/magtanoda

Facebook: ContemporaryExhibitioninHungary csoport alapítója 

https://www.facebook.com/groups/625002217639577/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A LEGFRISEBB MUNKÁIMAT A FACEBOOKON TALÁLHATJÁTOK " http://www.facebook.com/ZsidakovicsArt

Felhasználói adatok szerkesztése
E-mail cím (felhasználónév)*:
Jelszó*:
Jelszó megint*:
Teljes név*:
Adatvédelmi tájékoztató elfogadása*:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!