ÜDVÖZLÖM LÁTOGATÓIMAT.......... Új KIÁLLÍTÁSOK AZ AKTUALITÁSOK MENŰPONTBAN !!!

https://www.facebook.com/yearinreview/zsidakovics

 

Nemzetközi konferencia és kiállítás "Cseppben a tenger"

 

 

Könyvillusztrációk

2011. Csigaház alapítvány kiadványa.

2011. Orbók Ildikó (Aposztróf Kiadó): Reflexiók lélekvillanások

 

Cikk:

Pesti Műsor 2012.06.01

Zsidákovics Mihály pár évvel ezelőtt, létrehozott egy online művészeti közösséget (http://amatorfesto.network.hu/), sokan csatlakoztak.  egy pici mag akik a mellett, hogy alkotnak, segítik a közösséget. Mind ezt szeretetből, anyagi támogatás nélkül. Ez a közösség ma az egyik legnagyobb amatőr festő közössége Magyarországnak. A jelenlegi taglétszám 1646, (aktuálisan közel hétezer) és töretlenül fejlődik. Az Internet adta lehetőségek mellett, a művészek népszerűsítését kiállítások szervezésével is segítették. Fáradtságot nem ismerve dolgoztak, sokan megkeresték őket, és ők mindenkit nagy szeretettel fogadtak, bátorítottak és segítettek mindenkit abban, hogy merjenek nagyot álmodni. Közben bennük is megszületett egy álom, hogy jó lenne egy kuckó, ahol ezek az emberek személyesen is megismerhetik egymást, tapasztalatokat cserélhetnek egymással és nem csak online találkozhatnak. Ebből az álomból született meg a MAG. Szándékuk egy olyan művészeti központ létrehozása volt, ami a tág teret adna más művészeti ágazatoknak is.
A MAG rövidítése a Mini Art Galériának. Körülbelül fél évvel ezelőtt született meg bennük a gondolat, hogy létrehoznak egy művészeti központot, ahol a tanítás mellett kiállításokat és irodalmi esteket is szervezhetnek. Természetesen minden újra nyitottak. Lehetőségük nyílt egy 32 négyzetméteres lakásba beköltöztetniük álmukat.
Sokan melléjük álltak és segítettek a logo megtervezésében, ötleteket adtak és saját képeik felajánlásával, támogatták munkájukat. Központjuk új neve MAG Mini Art Galéria lett. Szerencsések mert, a tanoda Budapest egyik legforgalmasabb helyén, az Örs vezér térhez közel, a Hatház utcában van. Gyalogosan, busszal és autóval is könnyen megközelíthető, jó parkolási lehetőséggel.
.
1-2 napos, úgymond „tiszavirág” életű kiállításokat is terveznek, ezzel helyet biztosítva a fiatal, vagy amatőr művészek számára. Úgy gondolják, hogy szükség is van erre, hisz Magyarország egyik legnagyobb online festőközösségének, a vezetői és látják, hogy mennyi tehetséges amatőr van, akik nem tudják hol bemutatni munkáikat.
Tanoda 20-30 kép befogadására is alkalmas, hisz képfelfüggesztő rendszerük erre kiválóan alkalmas. A képek megvilágítása állítható szpot lámpákkal történik, melyeket az oktatás során is nagyszerűen tudnak majd használni. Létrehoztak és működtetnek egy saját honlapot (http://magtanoda.hu/)
Remélik, álmunk beteljesül és sikerül egy jól működő művészeti tanodát, központot létrehozniuk, ahova mindenki szívesen ellátogat, akár egy kiállítás vagy szakkör megtekintésének erejéig. A mag tanoda megnyitása 2012. május 6.-án vasárnap délután 16 órakor lesz. A megnyitóra mindenkit szeretettel várnak
u.i. konklúzió ÁLOMBÓL AZÓTA FELÉBREDTÜNK (TEM), anyagi lehetőségeim korlátozottak, elmúlt években többszázezer forintot forditottam erre a projektre, de még próbálkozom, megszállotként, lelkes segítők nélkül is (ők is pénzért vásárolnak a közértbe érthető a döntésük). Az önzetlen segítés, megszállotság hiányában érthetően véges...... Oldalam a www.zsidakovics.hu baráti segítséggel még müködik, a www.magtanoda.hu finanszírozása már nem volt lehetséges, sajnos.......
*(több internetes portálon leközölték a cikket)

Feltöltés alatt!